Kasjerka w sklepie spożywczym

Kasjerka w sklepie spożywczym
Kasjerka w sklepie spożywczym

Jak wiadomo do sklepu z artykułami spożywczymi potrzebna jest kasjerka. Przez wzgląd na wielkość sklepu będzie jedna bądź klika osób obsługujących kasy. W dużych sklepach typu market spożywczy takich osób może być nawet kilkanaście. Jednak inaczej odbywa się praca kasjerki w osiedlowym sklepie spożywczym a inaczej w dużym markecie. W Marketach kasjerki zatrudniane są tylko do obsługi klientów przy kasie, natomiast w małych sklepach spożywczych maja one jeszcze dodatkowe obowiązki. Między innymi odpowiedzialne są za wykładanie towaru na półki, sprawdzanie dat przydatności do spożycia, wypłacanie dostawcom pieniędzy oraz obsługę klientów płacących za zakupy. Oczywiście każda z kasjerek obsługująca klientów przy kasie musi odbyć specjalne szkolenie z zakresu obsługi kas fiskalnych. Szkolenie jest niezbędne z racji tego iż kasjerka będzie musiała czasami anulować paragon lub zrobić zw. Storno. Poza tym musi wiedzieć jak wykonywać raporty po swojej zmianie i rozliczać je z przełożonym.

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie publikowany. Wymagane pola są oznaczone *